Bachelor

Bachelor i folkehelsearbeid

Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Bachelor i folkehelsearbeid

Bachelor i folkehelsearbeid er en tverrfaglig utdanning som gjør studentene i stand til å utøve helsefremmende og forebyggende arbeid rettet mot ulike målgrupper i befolkningen.

Det overordnede målet med studiet er å sette studentene i stand til til å identifisere, analysere, adressere og reflektere over komplekse folkehelseutfordringer, med utgangspunkt i faglig kunnskap og ferdigheter opparbeidet gjennom de ulike emnene.

Studentene vil få kunnskap og ferdigheter i viktige fagområder som epidemiologi, sosiologi, psykologi, helsekommunikasjon, folkehelsepolitikk og forvaltning, samt en inngående forståelse for hvorfor komplekse folkehelseutfordringer krever en tverrfaglig tilnærming.

Usunne levevaner har blitt en stadig økende helseutfordring i Norge og verden for øvrig, og medfører store konsekvenser for sykelighet og dødelighet i befolkningen. Disse helseutfordringene kan ikke kun bli forstått og løst på et individnivå. Det er derfor et stadig økende behov for godt utdannede fagpersoner som evner å se folkehelseutfordringer fra flere nivåer.

Et slikt systemperspektiv vil bidra til et samfunn som legger til rette for at alle deler av befolkningen settes i stand til å utvikle og opprettholde sunne levevaner gjennom positive helsevalg.

Menneskers helse, forbrukerlivsstil og livskvalitet er uløselig knyttet til klima, bærekraft og miljø. Dermed er det å utdanne fagpersoner som forstår kompleksiteten i dette samspillet, samt evner å igangsette bærekraftige folkehelsetiltak på kommunalt- og fylkeskommunalt nivå av stor betydning.

Et sentralt trekk ved studiet er at studentene skal få førstehåndserfaring med nasjonalt og globalt folkehelsearbeid. Det legges derfor opp til et utvekslingssemester der kandidatene kan velge mellom utveksling til internasjonale universitet, internship hos nasjonale og internasjonale folkehelseaktører eller valgbare emner ved Høgskolen i Innlandet.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Elverum
Høgskolen i Innlandet
Hamarveien 112
2411 Elverum

Høgskolen i Innlandet

Høgskolen i Innlandet (HINN) ble etablert 1. januar 2017 etter Kongelig resolusjon om å fusjonere Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer.  Høgskolen tilbyr utdanning på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, i tillegg til etter- og videreutdanning. Den norske filmskolen inngår...

Les mer og vis alle utdanninger ved Høgskolen i Innlandet

Highlights