Vis hogskoleutdanning.no som: Mobil

UiT – Fakultetet for ingeniørvitenskap og teknologi

UiT – Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi

Universitetet i Tromsø (UiT) sin avdeling i Narvik, den tidligere Høgskolen i Narvik, består i hovedsak av Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi. Fakultetet har som mål å være en drivkraft for utvikling av industri, næring og offentlig sektor i nordområdene, og tilbyr fremragende og profesjonsrettet utdanning på både bachelor-, master- og ph.d.-nivå.

Utdanningene tilbys innen følgende fagområder:

• Industriell teknologi
  • Bygg, energi og materialteknologi
  • Ingeniørvitenskap og sikkerhet
  • Datateknologi og beregningsorienterte ingeniørfag
  • Elektroteknologi

Fakultetet for ingeniørvitenskap og teknologi er langt fremme hva gjelder utvikling av nye undervisningsmetoder og pedagogikk, og alle ingeniørutdanningene tilbys som nettstudier i tillegg til vanlig undervisning. Dette bidrar til høy kvalitet både på undervisningen og kandidatene som uteksamineres herfra.

Forskningsbaserte utdanninger

Utdanningene ved IVT-fakultetet er forskningsbaserte og nært knyttet til aktiviteter med deltakelse på internasjonale, nasjonale og regionale arenaer for forskningsformidling og prosjektutvikling. En aktiv tilstedeværelse er nødvendig for å ivareta forskning og innovasjon på et internasjonalt konkurransedyktig nivå.

Forskningsaktiviteten ved fakultetet legger vekt på innovasjon og nyskaping innen ingeniørvitenskap og teknologi. Målet er å utvikle ny viten og nye produkter, tjenester og arbeidsplasser.

Flere veier mot ingeniørutdanning ved UiT

IVT-fakultetet ved Universitetet i Tromsø tilbyr ingeniørutdanning både som 3-semesterordning, via Y-veien og som nettbaserte studier.

Y-veien

Dersom du har bestått yrkesfaglig utdanningsprogram, fagbrev/svennebrev og minimum 12 måneders relevant praksis, kan du velge å søke opptak til ingeniørutdanningene på IVT-fakultetet via Y-veien.

3-semesterordning

Har du generell studiekompetanse, men mangler fordypning i Matematikk R1 + R2 og/eller Fysikk 1, kan du søke opptak via 3-semesterordningen. Ordningen innebærer at du tar 3-semesterordningen og samtidig følger undervisningen på ingeniørutdanningen.

1. studieår starter med intensiv undervisning to-tre uker før ordinær studiestart. Deretter følger du 1. studieår et tilrettelagt opplegg i matematikk og delvis også i fysikk, samtidig som du følger de andre fagene i henhold til timeplanen for de ordinære studentene.

I tillegg vil det 1. studieår være to helgesamlinger per semester. Eksamen i matematikk avlegges i juni/juli i vårsemesteret 1. studieår. Fra og med 2. studieår er 3-semesterstudentene à jour med øvrige studenter i alle fag.

Nettbaserte studier

Som nettstudent ved IVT-fakultetet følger du emner og studieplan som om du var en campusstudent. Forskjellen er at du stort sett ikke er til stede på campus annet enn i forbindelse med samlinger. Øvinger og innleveringer skjer elektronisk, og avsluttende eksamener avholdes i Narvik.

For kontakt eller mer informasjon om UiT – Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi, vennligst fyll inn en interessemelding.

Utdanninger - UiT – Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi

Utdanninger Sted
Automatasjon, ingeniør Tromsø
Bygg, ingeniør Flere studiesteder (3)
Bygg, ingeniør (3-semesterordning) Narvik
Bygg, ingeniør (nettbasert) Flere studiesteder (2)
Bygg, ingeniør (y-vei) Narvik
Computer Science Narvik
Datateknikk, ingeniør Flere studiesteder (3)
Datateknikk, ingeniør (3-semesterordning) Narvik
Datateknikk, ingeniør (nettbasert) Flere studiesteder (2)
Datateknikk, ingeniør (y-vei) Narvik
Droneteknologi, ingeniør Tromsø
Electrical Engineering Narvik
Elkraftteknikk, ingeniør Flere studiesteder (2)
Elkraftteknikk, ingeniør (3-semesterordning) Narvik
Elkraftteknikk, ingeniør (y-vei) Narvik
Engineering design Narvik
Industrial Engineering Narvik
Industriell elektronikk, ingeniør Flere studiesteder (2)
Industriell elektronikk, ingeniør (3-semesterordning) Narvik
Industriell elektronikk, ingeniør (y-vei) Narvik
Integrert bygningsteknologi, sivilingeniør Narvik
Maskin, ingeniør Flere studiesteder (3)
Maskin, ingeniør (3-semesterordning) Narvik
Maskin, ingeniør (nettbasert) Flere studiesteder (2)
Maskin, ingeniør (y-vei) Narvik
Prosessteknologi, ingeniør Flere studiesteder (3)
Prosessteknologi, ingeniør (nettbasert) Flere studiesteder (2)
Satelitteknologi, ingeniør Flere studiesteder (2)
Satelitteknologi, ingeniør (3-semesterordning) Narvik
Satelitteknologi, ingeniør (nettbasert) Flere studiesteder (2)
Satelitteknologi, ingeniør (y-vei) Narvik
Satellite Engineering, sivilingeniør Narvik
  • = Studentreportasje finnes

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om UiT – Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors