Bachelor

Maskin, ingeniør - bachelor (y-vei)

UiT Norges arktiske universitet, i Mo i Rana (+1 studiesteder)
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Maskin, ingeniør - bachelor (y-vei)

NB! Har du fagbrev - og lyst til å bli ingeniør? Fra 2019 har det vært mulig å søke om opptak til våre studietilbud Bygg Y-vei og Maskin Y-vei i Mo i Rana. Y-veistudiene er tilrettelagt for søkere med en yrkesfaglig bakgrunn og et relevant fagbrev fra områdene «teknikk og industriell produksjon (TIP)» eller «bygg- og anleggsteknikkfagene».

NB! Studiestart: januar.

På vårt studiested i Mo i Rana starter vi de to bachelorprogrammene 2. uke i januar, og så avsluttes studiet med et høstsemester det 3. året. Vi håper tidspunktet for oppstart vil være attraktivt, både for de som har jobbet noen år og som nå vurderer å bygge på med en ingeniørutdannelse, men også for de som får sitt fagbrev nå i høst, og som allerede har planlagt å gå videre på en ingeniørutdanning.

Søkevinduet er åpent fra 1. juni til 1. desember. Søkere som er i jobb på søketidspunktet bør søke så tidlig som mulig. Søknader behandles fortløpende, og søkere som er kvalifisert vil få tidlig beskjed, slik at dere kan planlegge studiestart på en forsvarlig måte.

Området «bygg- og anleggsteknikk» kvalifiserer for opptak på vårt bacheloringeniørprogram «Bygg», mens område «teknikk og industriell produksjon» kvalifiserer for opptak på «Maskin».

UiT Norges arktiske universitet ønsker å styrke sin aktivitet på studiestedet i Mo i Rana, og starter opp et maskinstudium (ingeniørprogram) tilrettelagt for søkere med yrkesfaglig utdanning, y-vei. Alle som har et fagbrev fra teknikk- og industrifagene vil være kvalifisert for opptak på dette studieprogrammet, og studietiden er 3 år som for et normalt bacheloringeniørprogram.

UiT Norges arktiske universitet
Universitetet i Tromsø
9037 Trømsø

Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Her studerer over 16.000 studenter – fordelt på over 200 studieprogrammer. UiT har studietilbud på ti steder: Tromsø, Alta, Kirkenes, Hammerfest, Harstad, Narvik, Bardufoss, Bodø,...

Les mer og vis alle utdanninger ved UiT Norges arktiske universitet

Highlights