Bachelor

Kjemi og miljø bachelor

Varighet
3 år, 6 semester
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år, 6 semester
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Kjemi og miljø bachelor

Vi, og alt vi er omringet av, består av kjemiske stoffer og reaksjoner. Kjemi er læren om molekylene som alt er bygget opp av, strukturen deres, hvordan de reagerer på hverandre, og hvor vi kan finne dem.
Kjemiske reaksjoner er løsningen på mange av utfordringene vi står overfor innenfor medisin, klima, industri og energi. En rekke av FNs bærekraftsmål handler om nettopp dette, og med en bachelor i kjemi og miljø kan du bidra direkte i arbeidet med å oppnå målene.

Hvordan kan det ha seg at et atom som er livsnødvendig i ett molekyl kan være dødelig giftig i et annet? Kan vi lage nye kjemiske forbindelser som gir oss løsningen på klimaproblemene? Finnes det en kur for kreft i naturen rundt oss? For finne løsningen på disse spørsmålene, er kjemi helt nødvendig.

Som student på kjemi og miljø vil du få en solid teoretisk og praktisk opplæring i kjemifagene med mye laboratoriearbeid. I tillegg til generell kjemi, organisk kjemi, biokjemi, fysikalsk kjemi, analytisk miljøkjemi, tilbyr vi også valgfag i uorganisk kjemi og kjemikalier for produksjon av olje og gass. 

Du vil også få en grunnleggende opplæring i realfag som matematikk, statistikk og termodynamikk, som sikrer tverrfaglighet og en basis for spesialisering i næringslivet. 

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Stavanger
Universitetet i Stavanger
Stavanger

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har 12.000 studenter og 1600 ansatte. UiS skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. UiS ligger i den mest attraktive regionen i landet, med 300.000 innbyggere....

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Stavanger

Highlights