Bachelor

Bachelor i radiografi

Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Bachelor i radiografi

Hvorfor radiografi?

Radiografi er læren om hvordan vi framskaffer nødvendig bildemateriale for å oppdage, behandle eller lindre sykdom ved hjelp av avansert teknologi som røntgen, isotoper, ultralyd eller magnetisk resonans. Vi kaller dette bildediagnostiske undersøkelser.

En radiograf har et stort ansvar og en viktig rolle i det helsefaglige teamet. Radiografer er høyt spesialiserte, og det er ingen andre yrkesgrupper som uten videre kan gjøre det en radiograf gjør. Radiografer jobber med medisinsk strålebruk, avansert teknologi og til tider svært utfordrende omsorg. Dessuten må en radiograf være i stand til å takle situasjoner der det kreves raske avgjørelser og handling.

Dette lærer du på bachelor i radiografi

Undervisningsformen er en kombinasjon av forelesning, elektroniske læringsressurser, seminarer, gruppearbeid og ferdighetstrening/simulering. Teori og praksis går hånd i hånd gjennom hele utdanningen. I løpet av praksisstudiene får du kunnskap og faglig innsikt i samarbeid med erfarne og profesjonelle yrkesutøvere.

Du skal lære å jobbe med de utfordringer og dilemmaer som preger hverdagen til helsepersonell. Praksisstudiene foregår i ulike helseforetak og røntgeninstitutt i Sørøst-Norge.

Utdanningen gir deg kunnskap om stråling og medisinsk strålebruk, menneskets anatomi, fysiologi, helse og sykdom, og hvordan dette inngår i radiografi som fag og hvordan dette påvirker profesjonsutøvelsen. Du får også kunnskap om rutiner for strålevern, kvalitetsutvikling og dokumentasjon av utført arbeid. Gjennom studiet vil du også utvikle din evne til etisk refleksjon og få innsikt i viktige føringer i det helsevesenet du som radiograf vil jobbe i.

Universitetet i Sørøst-Norge
Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.  USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge

Highlights