Årsstudium

Allmenn litteraturvitenskap (årsenhet)

Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Allmenn litteraturvitenskap (årsenhet)

              

               Hvorfor velge dette programmet?       

                              

Ønsker du en oversikt over vestens litteratur fra antikken fram til i dag? Årsenheten i allmenn litteraturvitenskap inviterer til dypdykk i Kong Ødipus av Sofokles, Cervantes' Don Quijote og Prosessen av Kafka.

                                                                                                                                                                                                

Innhold i studiet

Dette studiet gir deg innblikk i vestlig skjønnlitteratur fra ulike epoker og sjangre. Du leser tekstene i lys av litteraturhistorien og litteraturvitenskapelige problemstillinger.

Årsenheten er beregnet på deg som ikke ønsker å ta et helt bachelorprogram, men som vil bygge på tidligere utdanning eller ta videreutdanning i litteraturvitenskap.

Studiemiljø

Som student på allmenn litteraturvitenskap kan du delta i Studentutvalget og representere studentene i programråd og i instituttstyret ved ILOS. Bli med og bidra til et godt studiemiljø!

Studentforeningene sørger også for at det er mye som skjer gjennom hele studiet. Kanskje har du lyst til å delta på den årlige revyen eller studentballet? Studentpuben Uglebo er et viktig møtested for HF-studenter, enten du står foran eller bak baren. På Uglebo arrangeres det blant annet temafester og quiz.

Vil du publisere egne tekster og/eller delta i redaksjonelt arbeid? Da kan Lasso være stedet. Tidsskriftet inkluderer bidrag fra både studenter og etablerte stemmer. Redaksjonen tar gjerne imot både skjønnlitterære tekster og sakprosatekster i form av intervjuer, essay, anmeldelser eller reportasjer.

For mer informasjon om alt UiO og Blindern har å tilby, se Livet rundt studiene.

Følg institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk (ILOS) på facebook.

Jobb og videre studier

Emnene i årsenheten kan inngå i en bachelorgrad i allmenn litteraturvitenskap. Studiet gir bred tekstkompetanse og analytiske ferdigheter, noe som er etterspurt i mediebransjen, og i yrker som lærer, bibliotekar eller konsulent i offentlig sektor.

                           
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0313 Oslo

Universitetet i Oslo – Norges største universitet

Universitetet i Oslo, UiO, ble grunnlagt i 1811 og er Norges største og mest tradisjonsrike institusjon for høyere utdanning. Skolen har ca. 30 000 studenter og 7000 ansatte. UiO har åtte fakulteter, som alle tilbyr både enkeltemner, årsenheter, bachelorprogrammer, masterprogrammer...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Oslo

Highlights