Master

Sosialantropologi - masterstudium

NTNU, i Trondheim
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Sosialantropologi - masterstudium

Antropologi er et allmenndannende fag som gir unike muligheter til å tilegne seg kunnskaper om den store variasjonen i menneskelig væremåte. Antropologer har særlige forutsetninger for å si noe om vår mangfoldige globale samtid: transkulturell flyt, multi-kulturalisme, modernisering og migrasjon.

Masterprogrammet i sosialantropologi gir deg muligheten til å ta et dypdykk i den tematikken du synes er mest interessant. Du kan dra på feltarbeid hvor som helst i verden og forske på det du vil. Hva kan du lære av å følge en familie eller gruppe i Nord-Afrika? Hva vil du finne ut hvis du studerer den norske matkulturen, saunakulturen til finnene eller det indiske kastesystemet?

Sosialantropologer har en unik rolle som kulturoversettere i globaliseringens tidsalder, hvor nye kontaktflater gjør oss både forskjellige og like på nye måter. Du kan for eksempel jobbe i multinasjonale industrikonsern, med bistands- og utviklingsarbeid, med å tilrettelegge for flyktninger og asylsøkere, som journalist.

NTNU
7491 Trondheim

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke...

Les mer og vis alle utdanninger ved NTNU

Highlights