Master

Master of Public Administration

NTNU, i Trondheim
Varighet
5 semester
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
5 semester
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Master of Public Administration

Master of Public Administration (MPA) er et erfaringsbasert masterstudium med sterk internasjonal orientering for nåværende og kommende ledere i offentlig sektor, i frivillige organisasjoner, samt i private virksomheter som arbeider sammen med stat og kommune.

MPA-studiet tilbys av NTNU Handelshøyskolen og gjennomføres i et samarbeid mellom Copenhagen Business School (CBS), og Nord universitet (UiN).

Studiets faglige profil er knyttet til offentlig styring, og ligger innenfor en flerfaglig tilnærming til økonomistyring.

Studiet dekker fem underliggende fagområder som fanger opp ulike aspekter med offentlig styring.

  • Økonomistyring
  • Organisasjon og ledelse
  • Statsvitenskap
  • Offentlig styring
  • Strategisk ledelse

Videre er samfunnsvitenskapelig metode et nødvendig grunnlag for å gjennomføre en større vitenskapelig undersøkelse i forbindelse med masteroppgaven. Den skal ha fokus på styringsmessige utfordringer i offentlig sektor, og bygge på empiriske data fra offentlige virksomheter.

NTNU
7491 Trondheim

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke...

Les mer og vis alle utdanninger ved NTNU

Highlights