Årsstudium

Likestilling og mangfold - årsstudium

NTNU, i Trondheim
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Likestilling og mangfold - årsstudium

Dette studiet gir deg kunnskap om hvordan likestilling og mangfold som verdier og praksis forstås, fremmes og håndteres på ulike samfunnsområder som familie, utdanning, arbeidsliv, fritid og politikk. 

På årsstudiet i Likestilling og Mangfold vil du lære å tenke kritisk rundt samfunnsaktuelle tema som rasisme, ulikhet, kjønnsroller og kultur. På studiet lærer du å reflektere rundt tema som man tar for gitt i samfunnet, som at kjønnsroller er naturlige, likestilling er en «norsk verdi», og hvordan man tenker og snakker om immigrasjon og innvandrere. Vi utforsker tema som minoriteter sine rettigheter, seksualitet og identitet i samfunnet og kjønn i populærkultur, arbeidsliv og familieliv.

Du kan ta studiet som et enkeltstående studium eller det kan inngå som fag 2/breddeår i bachelorprogram som har mulighet for det. Det gir også et godt grunnlag for å etter hvert gå videre med master i likestilling og mangfold. Årsstudiet dekker fagkravet for praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) i samfunnsfag ved NTNU.

NTNU
7491 Trondheim

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke...

Les mer og vis alle utdanninger ved NTNU

Highlights