Integrert Master

Lektorutdanning i språkfag for trinn 8 – 13

NTNU, i Trondheim
Varighet
5 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
5 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Lektorutdanning i språkfag for trinn 8 – 13

Med en lektorutdanning får du en viktig og ettertraktet kompetanse. Skolen har et stort behov for kvalifiserte språklærere.

Du lærer om språket, litteraturen, samfunnet og kulturen innenfor faget ditt. Du får god kunnskap om både grammatikk, språksystemer, språkhistorie, litteratur og forfattere fra utvalgte perioder og land, samfunnshistorie og kulturhistorie. Du skal også ha emner i pedagogikk og fagdidaktikk hvor lærer hvordan du best legger til rette for læring og utvikling hos barn og unge. I løpet av studiet skal du ut i flere praksisperioder i skolen, hvor du får kjennskap til alle områdene i en lærers arbeidshverdag.  

Med en lektorutdanning i språkfag kan du jobbe som lærer i ungdomsskolen og i videregående skole. Du vil ha undervisningskompetanse i to fag. Det ene er ditt valgte språkfag (engelsk, norsk, fransk eller tysk) og det andre er et annet undervisningsfag som du velger i løpet av studiet.  

NTNU
7491 Trondheim

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke...

Les mer og vis alle utdanninger ved NTNU

Highlights