Aktiviteter for deg som er student i Tromsø

Hvis du velger å studere i Tromsø vil du i tillegg til å studere kunne ta del av spektakulære naturopplevelser. Finn tips til hva du kan finne på som student i Tromsø her!

Drømmer du om å studere i Tromsø eller som byen også kalles, Nordens Paris? Hvis du velger å studere i Tromsø vil du i tillegg til å studere kunne ta del av spektakulære naturopplevelser. Her er det store kontraster fra sommer til vinter hvor du kan oppleve alt fra et dansende nordlys til den varmende midnattssolen. Du vil også bli en del av studiemiljø med et stort utvalg av studentforeninger, opplevelser og aktiviteter. Vi har samlet noen tips for hva du kan finne på som student i Tromsø.

Engasjer deg i studentforeninger

Som student i Tromsø kan du engasjere deg i flere ulike studentforeninger. Det finnes et stort utvalg av foreninger så her vil du kunne finne noe som passer perfekt for deg. Det finnes foreninger som engasjerer seg i alt fra politikk til børsen, eller landet Japan, for eksempel. Å være en del av en studentforening eller organisasjon vil gi deg utbytte i form av venner og bekjentskaper, samt erfaring. Du vil møte mennesker som er opptatt av eller brenner for det samme som deg selv og utvide ditt sosiale nettverk.

Opplev naturen i Tromsø

Som student i Tromsø vil du være omringet av fjell og hav hvor enn du befinner deg. Her vil du kunne ta del av naturopplevelser av sjelden vare. Midnattssolen og nordlyset alene er to grunner til å velge Tromsø som studieby. Vinteren i Tromsø er lang og mørk, men det positive er at Tromsø ligger innenfor sonen som har høy nordlysaktivitet. Det innebærer at du her er nærmest garantert å få oppleve dette fantastiske synet i løpet av vintersesongen. Like døgnvill blir du på sommeren hvor det i motsetning til vinteren aldri blir mørkt. Mange studenter vender snuten hjem til venner og familie i sommerferien, men å bli igjen i Tromsø for å oppleve midnattssolen vil ikke være noe du angrer på.

Hvis du er glad i friluftsliv vil du mest sannsynlig trives godt i Tromsø. Her har du mulighet til å gå utallige fjellturer, og hvis du er glad i å fiske kan du kaste ut snøret like i nærområdet. Du har også tilgang til store grøntområder, turstier, lysløype og utegym.

For deg som er interessert i kultur

Hvis du er interessert i kultur kan du blant annet besøke Kulturhuset i Tromsø eller Hålogaland teater. Det er i tillegg alltid noe å oppleve i form av kulturelle tilbud ved byens restauranter, barer og kafeer. Du kan også engasjere deg som frivillig i studenthuset Driv, som er eid av Norges arktiske studentsamskipnad. De hundretalls frivillige som jobber der hvert år, har en målsetning om at alle studenter i Tromsø skal ha en plass å møtes. Det arrangeres frekvent konserter, samt at man har mulighet til å ta turen innom for mat og drikke. Dette er en perfekt mulighet til å få mer erfaring som du kan stoltsere med på din CV, samt at du vil knytte kontakter som du kan ha nytte av i lang tid fremover. Selv om Tromsø kan by på et rikt kulturliv året rundt, er det Buktafestivalen som arrangeres hver sommer som er årets høydepunkt for studenter. Festivalen går over en helg og tiltrekker seg både nasjonale og internasjonale artister som for eksempel The Hives og DumDum Boys. 

Hold deg i aktivitet ved å delta i et idrettslag

Som student blir det mange timer med hodet vendt ned i bøkene eller fremfor en skjerm. Fysisk aktivitet er derfor en fin måte å koble bort studiene, samtidig som det er godt for kropp og sjel. Med 45 år på nakken er Tromsøstudentenes idrettslag Nord-Norges største av sitt slag. TSI ønsker å inkludere alle og har derfor et stort utvalg av idretter du kan delta i. De tilbyr alt fra de klassiske sportene som fotball og håndball, til andre sporter som seiling og karate, så her finnes det noe for alle.

Finn din utdanning i Tromsø

Kilder: driv.no, bukta.no, tsidrett.no, uit.no, samskipnadenn

Picture of Karoline Sten

Karoline Sten

Site Manager (Vis mer)
Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS. (Vis mindre)

About

Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS.

Annonser